Kom in de Kas op zaterdag 1 en zondag 2 april en ontmoet jouw Groene Liefde!

Geschreven door Redactie

Kom in de Kas staat in het teken van liefde, en niet zomaar een liefde, maar… Groene Liefde! Groene Liefde voor elkaar, voor de sector, voor de kweker en voor de producten uit de kas.

Ga op zaterdag 1 en zondag 2 april op pad, bewonder al het moois wat de glastuinbouwsector te bieden heeft en wordt verliefd op jouw Groene Liefde. Van groenten en fruit tot planten en bloemen, je ontdekt het allemaal in de kas. In regio Almere openen op zaterdag 1 april zeven bedrijven en op zondag 2 april vijf bedrijven hun deuren voor het publiek. De openingstijden zijn van 10.00 tot 16.00 uur.

Jouw Groene Liefde is dichterbij dan je denkt

Tijdens Kom in de Kas krijgt iedereen de kans om in de kassen te kijken en zelf te zien hoe kwekers het aanpakken. Kijk hoe alles groeit. Juist omdat de glastuinbouw zo’n gevarieerde, innovatieve en geavanceerde sector is, kun je van een kijkje in de kas veel leren. Het glastuinbouwgebied van Almere is bijzonder door de grote diversiteit aan bedrijven. Een breed scala van bedrijven met moestuinen onder glas, Lelies, Rozen, Stephanotis en pot- en perkplanten in de kas. Naast de kwekerijen die kweken voor de groothandel zijn er ook diverse bedrijven die ‘local for local’ werken. Het gebied richt zich dus meer en meer op de verbinding met stad en tuinbouw, de consument kan bij de kweker inkopen.

Activiteiten

Uiteraard staat de kweker voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Hoe hij de producten kweekt, maar ook waar de producten naar toe gaan en hoe ze worden gebruikt. Er worden ook diverse activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Kinderen kunnen springen op een springkussen, popcorn en suikerspinnen eten, ze worden zeker niet vergeten!

Over Kom in de Kas

Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de glastuinbouwsector en wordt in 2023 voor de 45e keer georganiseerd. In de regio Almere nemen acht bedrijven deel. Ieder deelnemend bedrijf heeft iets eigens te bieden. De openingstijden zijn van 10.00 tot 16.00 uur op zaterdag 1 en zondag 2 april. Parkeren kan bij de deelnemende bedrijven of langs de kant van de wegen. Kom in de Kas is gratis en wordt mede mogelijk gemaakt door Glastuinbouw Nederland, GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Plantion en Interpolis. Volg Kom in de Kas via Facebook, Instagram en Twitter. Voor meer informatie kijk op www.komindekas.nl.

Onze Ambassadeurs