Liyana, Kasper en Kencia winnen Almeerse voorleeswedstrijd

Geschreven door Redactie

Liyana, Kasper en Kencia winnen de Almeerse voorleeswedstrijd.

Liyana van De Ruimte, Kasper van De Klaverweide en Kencia van Het Meesterwerk hebben vanochtend de Almeerse voorleeswedstrijd gewonnen.

Deze wedstrijd vond plaats in De Nieuwe Bibliotheek. Het ging om een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaars vertegenwoordigen binnenkort Almere in de provinciale finale in Lelystad. Misschien wordt één van hen wel De Nationale Voorleeskampioen 2023!


In totaal deden tien kandidaten mee aan de Almeerse voorleeswedstrijd. Zij werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentator Irene van der Aart, van ZieZus, naar voren gehaald en aan het publiek voorgesteld. Iedere kandidaat las een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Vervolgens trok de jury zich terug om de winnaars te kiezen. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend kwartiertje gaf juryvoorzitter Nikita Moleveld het verlossende woord. 


De Nationale Voorleeswedstrijd 

De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Kinderen nemen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijdrondes. Kinderen leren hierbij veel van elkaar en het wedstrijdelement is heel aansprekend. De plezierige spanning én het enthousiasme van de supporters maken de wedstrijd onvergetelijk voor leerlingen. De Nationale Voorleeswedstrijd, een campagne van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken, heeft als doel het (voor)leesplezier te stimuleren.


De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Nederlandse Boekenbon BV. 


Onze Ambassadeurs