Lentefeest in het Vroege Vogelbos

Geschreven door Redactie

Op zondag 2 april van 12.00 tot 16.00 uur viert Stad & Natuur het voorjaar met een Lentefeest in het Vroege Vogelbos bij de Schaapskooi.

Zoals elke lente zijn er weer lammeren geboren en op deze dag gaan ze samen met de ooien voor het eerst naar buiten om 13.30 uur. Met excursies, workshops en andere leuke activiteiten is het een buitenmiddag voor het hele gezin. 


Naast dat de lammeren naar buiten gaan zijn er schapenpraatjes met interessante weetjes. Bezoekers kunnen op excursie met de Buiten(w)eter, waarmee ze op ontdekkingstocht gaan door het Vroege Vogelbos. Speciaal voor kinderen is er een poppenkast en zijn er workshops zoals een zaadbom maken, met modder verven, in een dekseltje vilten, walnoot kraken en insectenhotelletjes en lentetaferelen maken met Kleur in Cultuur. Op www.stadennatuur.nl is meer informatie te vinden over alle activiteiten tijdens dit Lentefeest.  


Ook zijn er marktkramen waarbij van alles te zien en te doen is. IVN Almere staat er met een zaden- en plantenruilmarkt. Traditiegetrouw presenteert de Almeerse Wolunie tijdens het Lentefeest haar jaarlijkse ‘designproduct’. Dit jaar is het ontworpen door lid nummer één: Bertina Slettenhaar. Leden van de Almeerse Wolunie kunnen in een workshop onder leiding van de kunstenares het product zelf maken. De Wolunie geeft ook demonstraties.   

Het Eksternest is natuurlijk geopend voor drinken met een schapenkoekje. Toegang tot het evenemententerrein is gratis. Voor sommige activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd.


De schapen van Stad & Natuur spelen een belangrijke rol in de begrazing van de Reuzenberenklauw in het Vroege Vogelbos. Stad & Natuur draagt met haar schapen ook bij aan het in stand houden van zeldzame schapenrassen in Nederland, namelijk de Flevolander, het Drents Heideschaap, de Zwartbles en het Shetland schaap. De schapen worden gekeurd voor het stamboek, dat in Nederland in leven is geroepen door de Stichting Zeldzame Huisdierrassen, om de rassen met hun specifieke kenmerken te behouden.  


Onze Ambassadeurs