VriendenLoterij steunt Scouting Hannie Schaft uit Almere met 5.000 euro

Geschreven door Redactie
Fotocredits: Bastiaan van Musscher 

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor Scouting Hannie Schaft uit Almere. De vereniging is benoemd tot Club van de Week en ontvangt daarom een eenmalige bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. De vereniging gaat de bijdrage gebruiken om een nieuwe zeilboot aan te schaffen.  

Esther Teunen, begeleiding Scouting Hannie Schaft: ''Bij Scouting Hannie Schaft beleven er elke zaterdag jeugdleden heel veel plezier op en rondom het water onder begeleiding van enthousiaste vrijwilligers. De vloot begint nu langzaam kwalitatief minder te worden omdat de boten verouderd zijn. De bijdrage van de VriendenLoterij gaat naar de bekostiging van een nieuwe lelievlet. Een deel van onze leden vaart nu in een van de oudste boten die we hebben. Zij zijn dus extra blij dat zij binnenkort in een nieuwe zeilboot kunnen varen.''  

‘Clubs van de Week’    

Clubs van de Week is door de VriendenLoterij in het leven geroepen om clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland een steuntje in de rug te geven. Zij krijgen ieder een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij voor een specifiek doel of een maatschappelijk project voor de club en haar leden. Om voor de titel in aanmerking te komen, kunnen clubs, verenigingen en stichtingen zich aanmelden op www.clubsvandeweek.nl.    

Extra financiële steun    

Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Minimaal 40 procent van de inleg van de deelnemer gaat dan direct naar een eigen gekozen club, vereniging of stichting. Dat kan zijn voor kunst en cultuur via onze culturele partners of voor een van de maatschappelijke organisaties. Dit kunnen ook lokale clubs en verenigingen zijn die de deelnemer een warm hart toedraagt. 

Onze Ambassadeurs