Almere Centrum blijft in trek voor nieuwe ondernemers

Geschreven door Redactie

Almere Centrum is volop in ontwikkeling en blijft daarmee een populaire plek voor ondernemers. Ook deze maand openen meerdere nieuwkomers hun deuren. Opvallend is de verscheidenheid aan winkels die worden toegevoegd aan het al diverse aanbod.

De zintuigen worden bediend dankzij de heerlijke geuren van Wadibros, de zoete smaken van de traktaties bij Sugaboo en de taarten en koekjes van Dieuws Bakkerij. Wie zijn fiets of auto wil onderhouden is bij de nieuwe winkel van Halfords aan het juiste adres.

Wadibros

Niets is zo persoonlijk als geur. Daar weten ze bij Wadibros alles van. Deze luxe parfumwinkel verkoopt geuren voor het lichaam en voor in huis. Klanten kunnen hun eigen geuren naar wens laten samenstellen en mixen. Het assortiment bestaat uit Europese en Oriëntaalse geuren waaronder bloementonen, wierook en de houtachtige, tropische geur oudh. Naast een uitgebreide collectie aan parfums en geuren voor het lichaam, kunnen klanten bij Wadibros ook terecht voor huisgeuren en attributen als luchtbevochtigers, wierookbranders en zelfs geurtjes voor in de auto. Wadibros, een woordspeling op de achternaam van de eigenaren, de familie Wadi, heeft al winkels in Beverwijk en mag daar op een trouwe schare klanten rekenen. Zij komen terug voor die ene bijzondere geur die ze nergens anders kunnen krijgen. Ook in Almere hopen ze enthousiaste klanten te verwelkomen.

Wadibros is recent geopend in de kiosk aan de Schutterstraat 18a

Dieuws Bakkerij

Cupcakes, macarons, brownies, koekjes en uitbundige taarten: Dieuwertje de Wit draait er haar handen niet voor om. Zij begon Dieuws Bakkerij in een oude kroeg Tussen de Vaarten, nét voor de Coronapandemie. Dat haar jonge bedrijf na die lastige tijd nog bestaat zegt iets over de kwaliteit en smaak van haar producten. Vooral haar koekjes en cupcakes zijn erg populair, evenals haar custom-made taarten die ze in opdracht maakt voor verjaardagen, bruiloften en andere feestelijke gelegenheden. Het is nu dan ook tijd voor een echte winkel in Almere Centrum. Klanten kunnen hier terecht voor een heerlijk assortiment zoete lekkernijen maar ook voor een kopje koffie of een glas limonade.

Dieuwertje hoopt de deuren van de Bakkerij aan de Koopmanstraat 11 op 20 mei te openen.

Halfords

Alles voor auto en fiets, dat is al jarenlang de slogan van Halfords. Ook bij de nieuwe winkel van Halfords aan de Markmeesterstraat kunnen klanten alles vinden voor hun tweewieler of stalen ros. Halfords is huurder van het eerste uur in Almere Centrum. De winkel begon zo’n 25 jaar geleden aan de Stadhuisstraat en is na een kleine onderbreking aan de Markerkant, nu weer terug in Almere Centrum. Afgelopen maand openden de deuren aan de Marktmeesterstraat 10. Groot voordeel: hier mag je op de fiets komen waar dat op de oude plek officieel niet mocht. Ondernemer Hielko, die er sinds 15 jaar de scepter zwaait: “Op de Stadhuisstraat is een keer een klant die een proefritje maakte op de fiets, aangehouden en op de bon geslingerd. Dat zal hier gelukkig niet snel gebeuren!”. Ook automobilisten kunnen er makkelijk komen en parkeren.

Halfords is op 1 april geopend aan de Marktmeesterstraat 10.

Sugaboo

In het Engels wordt de term Sugaboo liefkozend gebruikt voor iemand die je gelukkig maakt. De heerlijke lekkernijen die te koop zijn bij de drie nieuwe winkels van Sugaboo in Almere Centrum zijn net zo gelukkigmakend. Klanten kunnen kiezen uit onder andere heerlijk ijs, bubble tea, zelfgemaakte donuts en croffles, een combinatie van wafels en croissants. Lekkere limonades, thee en diverse koffievariaties maken het assortiment compleet.

De eerste Sugaboo is al geopend aan de Grote Markt 86. In mei volgen nog twee Sugaboo’s aan de Citadel en het Stationsplein.Onze Ambassadeurs