Zomerfestival op Stadslandgoed De Kemphaan

De zomervakantie nadert zijn einde, maar voordat het zover is, organiseert Stad & Natuur op donderdagmiddag 31 augustus een groots feest op Stadslandgoed de Kemphaan met het jaarlijkse Zomerfestival.

Een scala aan activiteiten staat gepland, variërend van hutten bouwen tot bushcraften. Het thema van dit jaar is ‘bosbouwvakkers’.

Veel van de dieren in het bos zijn eigenlijk bouwvakkers. Denk aan de mol, de bever, vleermuizen, vossen, spechten en reeën. Tijdens het Zomerfestival kunnen kinderen in de voetsporen treden van deze bosbouwvakkers. Er zijn workshops zoals ‘hutten bouwen’ en ‘dierenhuisjes maken’. Of neem deel aan de workshop ‘bouwvakkersriem maken’, waar je niet alleen een gereedschapsriem maakt, maar ook gereedschap om zelf aan de slag te gaan.

Overleven in de Wildernis

Echte avonturiers gaan natuurlijk mee op expeditie in de natuur, op zoek naar bodembeestjes. En met de speurtocht ‘Word een bosbouwvakker’ ontdekken kinderen hoe bosdieren hun bijzondere huizen bouwen. Wie wil leren overleven in de wildernis, mag de workshop ‘bushcraft’ niet missen. En wie graag creatief bezig is, kan deelnemen aan de workshops bijenkaarsjes rollen of een tas upcyclen.

Theater

Even ontspannen na alle actie kan ook. Bezoek dan de theatervoorstelling over timmerman Petertje en zijn logé Muis. Terwijl Muis slaapt, kan Petertje verder werken aan het stuk hout dat hij vanochtend vond. Maar zodra het werk klaar is, doet hij een wel heel bijzondere ontdekking…

Praktisch

Het Zomerfestival is bedoeld voor kinderen van 4 tot 12 jaar en hun ouders/verzorgers. Vooraf reserveren voor de activiteiten wordt aangeraden. Dit kan via www.stadennatuur.nl. Hier is ook meer informatie beschikbaar.
Onze Ambassadeurs