Leerkrachten opgelet: laat je klas kennismaken met 21e-eeuwse vaardigheden in de Hackerroom
De Hackerroom van de nieuwe bibliotheek heeft een speciale versie die ontwikkeld is voor schoolklassen. In 90 minuten doen de leerlingen vier workshops en een sessie in de Hackerroom. Ze ontdekken hierbij alles over computers, internet, code en meer. Uitermate geschikt voor groep 6, 7 en 8 van het primair onderwijs, en leerjaar 1 en 2 van het voortgezet onderwijs.
Hoe werkt het?
De klas wordt verdeeld in vijf groepjes: één groepje gaat de Hackerroom in en de andere groepjes nemen plaats aan de vier workshoptafels rondom de Hackerroom. Elk groepje krijgt 10 minuten de tijd om hun opdracht te voltooien of de puzzel in de Hackerroom op te lossen. Na deze 10 minuten rouleren de groepjes, zodat elk groepje in de Hackerroom komt.
E-learning
Via een online cursus kunnen leerlingen zich voorbereiden op de Hackerroom. Hoe beter ze de stof van tevoren begrijpen, hoe sneller ze de Hackerroom-puzzels kunnen oplossen. We raden aan om deze kleine cursus klassikaal door te nemen.
21e-eeuwse vaardigheden
De focus van de Hackerroom ligt op het bijbrengen en het trainen van zogenaamde 21e-eeuwse vaardigheden. Deze vaardigheden helpen jongeren om mee te kunnen draaien in een digitale wereld waarin steeds meer kennis nodig is over computers en ICT. Het gaat om vaardigheden zoals creatief denken, probleemoplossend vermogen, ICT-basisvaardigheden, informatievaardigheden en computational thinking.
De Hackerroom kost € 8,- inclusief btw per leerling en kan geboekt worden op de dinsdag- en donderdagochtend van 09.00 tot 10.30 uur of van 11.00 tot 12.30 uur.