Onthulling 44ste tegel Walk of Fame

Geschreven door Redactie

De 44ste tegel voor de Almeerse Walk of Fame wordt zaterdag onthuld. Winnaar van een plekje op de Walf of Fame is het Luierpark. De tegel wordt onthuld door Tineke Ras. Zij is oprichting van het Luierpark. Ras onthult de tegel samen met burgemeester Franc Weerwind en de directievoorzitter van Rabobank Almere, Ferry Huurman. De onthulling vindt rond half 11 in de ochtend plaats op de Citadel in het centrum.

Almeerse Walk of Fame

De Walk of Fame is een kunstwerk dat de geschiedenis van Almere vertelt. Het is een cadeau van de Rabobank aan de gemeente Almere. Tot 2043 schenkt de Rabobank ieder jaar een nieuwe tegel. Elke tegel verbeeldt een gebeurtenis, een ontwikkeling of persoon die betekenisvol is geweest voor dat jaar. De tegels liggen als een lint door het centrum van Almere.

Luierpark

Sinds maart 2017 is Het Luierpark geopend. Het Luierpark is bedoeld voor ouders van overleden kinderen. ”Als een kindje niet meer leeft is dat zo verdrietig. In je omgeving lijkt alles verder te gaan, terwijl jij vol zit met emoties. Daarom hebben we in het Luierpark speciale bomen voor overleden kindjes”, zo schrijft het Luierpark op internet.

Het is ook mogelijk een pasgeboren kindje een eigen boom cadeau te doen. ”Opa’s, oma’s, vaders en moeders krijgen zo een eigen plek in de natuur om met het gezin naartoe te gaan, te zien hoe de boom meegroeit en bloeit”, aldus het Luierpark.

Vandalisme

De laatste tijd kwam het Luierpark veel in het nieuws door vandalisme. Keer op keer werden er vernielingen gepleegd. Zo werden er twee luierbomen vernield en werd er een picknickbankje in brand gestoken. Ook werd er een bankje beklad met teksten als aids en andere ziektes. Sinds kort moeten borden van Staatsbosbeheer het vandalisme in het Luierpark tegengaan.

Onze Ambassadeurs