Werkstraf voor man die ex op basisschool gebroken neus sloeg

Geschreven door Redactie

Een 31-jarige man uit Almere is veroordeeld tot een werkstraf van 70 uur voor het mishandelen van zijn ex op een basisschool in het Drentse Smilde. Dat meldt RTV Drenthe. Van de straf is 40 uur voorwaardelijk.

De man sloeg zijn ex in maart een gebroken neus. Dit gebeurde voor de ogen van kinderen, waaronder hun dochter. De ouders kregen ruzie over de omgangsregeling. Tijdens de ruzie sloeg de man zijn ex-vrouw met een vuist op de neus.

De Almeerder werd na de mishandeling met harde hand door de politie uit de school verwijderd. Hij verzette zich niet tijdens de aanhouding, zei zijn advocaat. De politie trad volgens de jurist zonder aanleiding te gewelddadig op. Tegen dit optreden is aangifte gedaan. Het Openbaar Ministerie seponeerde die zaak. De rechter noemde het optreden van de politie volgens RTV Drenthe 'fors, maar niet buiten het boekje'. 

Gevangenisstraf


De rechter legde de inwoner van Almere een werkstraf op. Daarnaast moet de man een eerder opgelegde gevangenisstraf van een maand uitzitten, omdat het incident op de basisschool binnen de proeftijd van een eerdere veroordeling viel. Hij moet bovendien het slachtoffer een schadevergoeding van ruim vijfhonderd euro betalen.

Onze Ambassadeurs