PostNL plaatst nieuw sorteercentrum in Almere

Geschreven door Redactie

PostNL realiseert in Almere een duurzaam sorteercentrum. Met de nieuwe locatie, goed voor 400 banen in de regio, investeert het bedrijf verder in haar pakketteninfrastructuur. 

PostNL startte vorige week officieel met de bouw van het pand op bedrijventerrein Stichtsekant in Almere. Een kavel van 2,3 hectare moet genoeg ruimte bieden voor de plannen van het post- en pakketbedrijf. Voor eventuele uitbreiding is een naastgelegen kavel van 1 hectare gereserveerd.

Inspelen op de groei van e-commerce

Vanuit de nieuwe locatie zal PostNL pakketten sorteren en distribueren in de regio Almere, 't Gooi en Lelystad. "Om onze positie als toonaangevend logistiek e-commerce bedrijf in de Benelux te verstevigen, investeren wij in onze pakketteninfrastructuur. Met dit duurzame pakkettensorteercentrum in Almere kunnen we nog beter inspelen op de enorme groei van e-commerce", zegt Liesbeth Kaashoek, directeur Pakketten & Logistiek van PostNL. 

Werkgelegenheid in Almere

De vestiging biedt 400 nieuwe arbeidsplaatsen. Het arbeidspotentieel van Almere zou hier goed op aansluiten. "Wij zijn blij met deze vestiging van PostNL", licht Wethouder Maaike Veeningen toe. "Het is een bedrijf dat op deze locatie heel goed tot zijn recht komt en aan veel mensen werk biedt."

BREAAM Outstanding

Het nieuw te bouwen pand zal het hoogst haalbare duurzaamheidsniveau (BREAAM Outstanding) krijgen. Het dak van het nieuwe distributiecentrum krijgt zonnepanelen, er is LED-verlichting en het pand is volledig gasloos. 

Oplevering eind 2019

Bouwbedrijf Aan de Stegge uit Twello is verantwoordelijk voor de bouw. Eind 2019 moet de nieuwe locatie in gebruik worden genomen.


Onze Ambassadeurs