Nationale Bevrijdingsdag: Rutte, gedichtenwedstrijd en AJSO

Geschreven door Redactie

Een grote show voor publiek en tv, een optreden van het Almeers Jeugd Symfonie Orkest, een gedichtenwedstrijd en premier Mark Rutte die het vuur ontsteekt, dat zijn de belangrijkste onderdelen van Bevrijdingsdag in Flevoland dit jaar.

De provincie organiseert dit jaar de Nationale viering van de Bevrijding. Samen met het Nationaal Comité 4 en 5 mei, de gemeente Almere en het Bevrijdingsfestival Almere worden diverse activiteiten georganiseerd. De meeste zijn in Almere. Daar is dus ook de nationale aftrap van Bevrijdingsdag. Burgemeester Franc Weerwind heeft de andere Flevolandse burgemeesters gevraagd mee te denken over het programma.

Het thema van Bevrijdingsdag in 2019 is 'In Vrijheid Kiezen'. De Nationale viering kost Flevoland 300.000 euro.

Onze Ambassadeurs