Erepenning voor Hans Viester

Geschreven door Redactie

Locoburgemeester Maaike Veeningen reikte op maandag 1 oktober de Erepenning uit aan Hans Viester. Hij zet zich sinds 2008 in als vrijwilliger bij de VMCA en sinds 2015 coördineert hij de inzet van Gilde Almere, een onderdeel van de VMCA.

Hans Viester zorgt daarbij voor goede en passende matches tussen vrijwilligers en hulpvragers. Daarbij  weet hij waar de kennis en talenten liggen van de vrijwilligers en weet hij die te versterken door passende deskundigheidsbevordering te regelen. Daarnaast heeft hij een goede samenwerking met de bibliotheek tot stand gebracht, waarbij hij samen met vele andere vrijwilligers aan de slag is tijdens de belastingspreekuren. Spreekuren waarbij Almeerders met een minimuminkomen hulp krijgen om hun belastingaangifte in te vullen en gewezen worden op mogelijke regelingen en aftrekposten die hun financiële situatie verbeteren.