Buurtvoorlichter, misschien iets voor u?

Geschreven door Redactie

In oktober 2018 start de gemeente Almere met het project buurtvoorlichters. In het kader van de Participatiewet doen buurtvoorlichters via de gemeente Almere werkervaring op. Dit doen zij door bewoners in te lichten en informatie op te halen. Zij zijn de link tussen bewoners, sociale partners en ondernemers. Het project buurtvoorlichters start in Almere Haven en wordt verder uitgerold binnen Almere. Buurtvoorlichters zijn inwoners van Almere die tijdens hun reintegratie getraind en opgeleid worden door klantmanagers van de gemeente. Zij kunnen 24 uur per week ingezet worden voor opdrachten in een wijk. Op deze manier doen zij werkervaring open verkleinen ze hun afstand tot de reguliere arbeidsmarkt.

Wat doet een buurtvoorlichter?

Het werk van een buurtvoorlichter bestaat uit het verspreiden van informatie van bijvoorbeeld de; gemeente Almere, politie,welzijnsorganisaties, stichtingen,wijkteams en scholen. Ze leggen contact met bewoners, houden ze op de hoogte en betrekken ze op die manier bij wat er speelt, bij eventuele veranderingen en activiteiten in de wijk. Buurtvoorlichters hebben een belangrijke taak en zijn de ogen en oren van de wijk. De afgelopen jaren zijn er op deze manier al veel gespreken gevoerd. Met resultaat! Meer bewoners zijn bereikt dan via nieuwsbrieven of de krant. Organisaties die gebruikmaken van buurtvoorlichters hebben dan ook positieve ervaringen en meten een hogerbereik van hun voorlichting of opdracht.

Belangstelling

Heeft u belangstelling om buurtvoorlichter te worden en namens de gemeente, een instantie of andere organisatie informatie in Almere Haven te verspreiden? Bent u sociaal vaardig en staat u graag in contact met mensen? Bent u breed geïnteresseerd en vindt u het leuk om te horen hoe mensen ineen bepaalde buurt over bepaalde onderwerpen denken? Neemt u dan contact op met N.Abdelkhalak en S. Mahroug viateamzorgac@almere.nl. Wij bespreken graag samen met u wat de mogelijkheden zijn. Misschien wordt u wel één van onze nieuwe Buurtvoorlichters!

Onze krant nog niet ontvangen?