De voorschool is er voor iedereen

Geschreven door Redactie

Op 20 maart kwam wethouder Marjan Haak van Onderwijs langs bij consultatiebureau De Binder om een informatiepakket te overhandigen aan de ouders.

In het pakket zat knuffel Pip en informatie over de Voorschool. Als een kind 14 maanden oud is, geeft het consultatiebureau informatie aan ouders over onder andere de voorschool. Almere telt 42 voorscholen, ook wel bekend als peuterspeelzalen.


Een voorschool is een kinderopvang waar gewerkt wordt met een Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) programma. VVE is bedoeld om kinderen vanaf 2 jaar extra te stimuleren in hun (taal) ontwikkeling. In een veilige omgeving krijgen peuters de ruimte om onder begeleiding te spelen en zich te ontwikkelen en is hiermee een goede voorbereiding op de basisschool. Ze worden uitgedaagd met spel en activiteiten. Elke dag heeft vaste momenten voor eten en drinken, activiteiten of vrij spelen. Door met elkaar te spelen ontdekken peuters de wereld. 

Marjan Haak: “Wij willen dat alle kinderen een goede start maken in Almere. Naar de voorschool gaan is leuk en leerzaam tegelijk. Het is helemaal gericht op de ontwikkeling van het kind en de overgang naar de basisschool verloopt op deze manier gemakkelijker. Daarom zorgen we voor genoeg voorscholen in Almere en die ook voor iedereen betaalbaar zijn.


”De voorschool is een vorm van kinderopvang. Daarom kan een toeslag aangevraagd worden bij de Belastingdienst. Als u niet in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag betaalt de gemeente een deel van de kosten. U betaalt per maand een ouderbijdrage, afhankelijk van het inkomen. Heeft het kind een VVE-indicatie gekregen, dan geldt dat het kind kosteloos van meer uren gebruik kan maken van de voorschool.

Onze Ambassadeurs