Weerwind: nog geen coronamaatregelen nodig in provincie

Geschreven door Redactie

Er komen voorlopig geen lokale coronamaatregelen in Flevoland. Dat zegt de voorzitter van de Veiligheidsregio Flevoland, de Almeerse burgemeester Franc Weerwind.

In Rotterdam en Amsterdam zitten de veiligheidsregio's deze week om tafel met het kabinet, om afspraken te maken over de invoering van regionale maatregelen als het aantal coronabesmettingen blijft oplopen.

Volgens Weerwind is er in Almere 'een stijging te noteren die zorgelijk is', maar hoeft er nog niet ingegrepen te worden. "De situatie is niet te vergelijken met Amsterdam-Amstelland en Rotterdam-Rijnmond", aldus Weerwind. "Waar veel personen zijn, daar komen ook meer coronabesmettingen. Dat zien we in Almere en Lelystad. In de overige gemeenten valt het nu nog mee", aldus Weerwind, die wel zegt de vinger aan de pols te houden. "Ik luister goed naar de GGD en politie, en op grond daarvan stem ik af met de burgemeesters van de overige Flevolandse gemeenten. Maar voorlopig volgen wij de landelijke lijn."

Code oranje België

Vorige week maakte buurland België bekend dat het reisadvies voor de provincie Flevoland is veranderd van groen naar oranje. "De Belgische overheid heeft meerdere gebieden als oranje gebied aangestipt. Ook diverse andere provincies hebben de status oranje gekregen", aldus Weerwind. "Andersom gebeurt dat ook. Wij hebben ook code oranje afgegeven voor de regio Antwerpen. Overheden mogen dat gewoon doen. Het geeft aan dat nationale overheden zich zorgen maken."

Onze Ambassadeurs