Actie vaccinatiebereidheid Almere verlengd tot 31 augustus

Geschreven door Redactie

De hele zomer wordt er in Almere nog aandacht besteedt aan de vergroting van de vaccinatiebereidheid.

De activiteiten die plaatsvinden in dit kader duren tot eind augustus. GGD Flevoland, Gemeente Almere en de Ondernemersvereniging Almere vinden het belangrijk om ook in de vakantieperiode te blijven wijzen op het belang van vaccineren en informatie daarover beschikbaar te maken.

Voor de duur van de lokale Almeerse campagne is er een speciale website gericht op inwoners met een niet Nederlandse achtergrond. In verschillende talen worden bezoekers voorzien van informatie. Klik hier om doorverwezen te worden naar de website. 

Almeerse wijkteams en gebiedsmanagers ondersteunen Almeerse inwoners om hen zo goed mogelijk te informeren en te helpen bij vragen over vaccineren in een andere taal. Ook bieden zij ondersteuning bij het invullen van een gezondheidsverklaring, die nodig is als iemand zich laat inenten. Via verschillende partners waaronder de bibliotheken, de voedselbank, religieuze instellingen, het project Taalmaatjes, Vluchtelingenwerk en Rode Kruis is informatie ter beschikking gesteld.

Op de lokale Almeerse radiozender EasyFM95.5 zijn radiosportjes en nieuwsberichten over het vaccineren te beluisteren. De mini-talkshows #almerevaccineren waarin Jörgen Raymann in gesprek gaat met jongeren, nieuwkomers en ondernemers zijn te bekijken via www.kijkalmere.nl

De WTC-toren in het centrum van Almere, blijft gedurende de gehele campagne fungeren als vaccinatiegraadmeter.Op dit moment zijn 115.932 inwoners van Almere gevaccineerd.Wij zijn jarig dus wij trakteren!
Doe mee en win mooie prijzen!
Bekijk hier alle prijzen