Jonge otter gered uit het water

Geschreven door Redactie

Dierenambulance Midden Nederland moest zich de afgelopen week toch even goed achter de oren krabben over een melding over een gered waterdier in Almere.

Volgens de meldster zou het gaan om een otter, maar die zijn erg zeldzaam. Het zal wel om een beverrat, een muskusrat of een bever gaan, zo dacht de medewerker van de dierenambulance.

Maar eenmaal ter plaatse bleek het inderdaad te gaan om een hele jonge otter. De meldster haalde hem uit het water omdat hij al lang rondjes zwom zonder dat er ook maar een spoor was van zijn ouders.

De dierenambulance wist niet precies wat er met de otter moest gebeuren, maar vond uiteindelijk een goede opvang in Munnekeburen. Die schat het ottertje op vier weken, veel te vroeg om alleen te zwemmen. Normaal leren otterouders hun kinderen pas zwemmen als ze twaalf weken zijn. Waarschijnlijk heeft het ottertje het nest te vroeg verlaten.

Otters waren in 1988 helemaal uitgestorven in Nederland. In 2002 is er een speciaal programma opgezet om ze weer terug te halen. Vorig jaar werden er verspreid over het land 360 otters geteld.