Nog geen duidelijkheid over toekomst brug stichting AAP

Geschreven door Redactie

Het is nog maar de vraag of de uitkijkbrug op Stadslandgoed De Kemphaan bij Stichting AAP in Almere vervangen wordt. 'De vlonder' is nu een maand dicht voor het publiek. Een deel van het hout is rot, daardoor is het onveilig voor grote groepen om op de brug te lopen. De kans bestaat dat ze er doorheen zakken.


Alle betrokken partijen moeten samen besluiten wat er met de brug gaat gebeuren, laat boswachter Rob Koetsier van Staatsbosbeheer weten. Dat zijn Stichting AAP, Staatsbosbeheer, Stad & Natuur en de gemeente Almere. Een datum voor dat overleg is nog niet geprikt. 


Bezoekers van stadslandgoed De Kemphaan konden via de brug goed naar de apen kijken op de eilanden bij Stichting AAP. Volgens De Kemphaan is het nog altijd mogelijk om een rondje om het complex te maken.