Interview met Vince Collet voor Lock me Up - Free a Girl

Van 13 t/m 17 mei 2019 staat Almere volledig in het teken van Lock me Up – Free a Girl! Vince Collet laat zich twaalf uur lang opsluiten om aandacht te vragen voor kinderprostitutie. Zo hoopt hij een zo groot mogelijk geldbedrag in te kunnen zamelen om meisjes uit deze benauwde situatie te bevrijden.  

Vince Collet zal zich op woensdag 15 mei 2019 laten opsluiten voor twaalf uur lang. In een kooi van 1 bij 2 bij 1 meter zullen ze zich een gehele dag moeten redden op één kommetje rijst en een beetje water.


Het is eind donderdagmiddag, Vince komt net van een afspraak met een sponsorklant voor Lock me Up. We gaan rustig aan een tafel binnen zitten bij Café 't Boemeltje. Vince vertelt vol trots dat hij onlangs een samenwerking met Café 't Boemeltje heeft afgesloten.  

Café 't Boemeltje

Sinds enkele weken heeft Café 't Boemeltje nieuwe eigenaren. Vince vertelt dat hij in alle cafés in Almere heeft opgetreden, maar bij café 't Boemeltje nog niet. Vince werd gevraagd door het café om te komen zingen op het openingsfeest. Dankzij optredens van Vince en andere zangers kwam er een grote opkomst. Meer dan honderd man stonden er binnen en buiten het café.

Vanaf 1 juni 2019 gaat Vince regelmatig bij café 't Boemeltje zingen. Samen met de eigenaren gaat hij hier eens in de maand een evenement organiseren waarbij hij mag optreden voor het publiek.

Vince is bij veel kroegen in Almere betrokken. Zo organiseert hij ook regelmatig feesten voor café de Sting in Almere-Haven, zijn thuisbasis. Van het regelen tot artiesten tot het regelen van de versiering.

Naast zijn drukke baan als zanger is Vince ook al 21 jaar werkzaam voor Gemeente Amsterdam. Hij werkt als klachten coördinator hierin een leidinggevende functie.

Lock me Up

Vince is door Frans Brouwer benaderd om mee te doen aan Lock me Up – Free a Girl. Samen met Sylvana Lamfers mag hij woensdag de kooi betreden waarbij hij zijn vrijheid voor twaalf uur lang zal opgeven. Dit doet hij samen met Sylvana om aandacht te vragen voor kinderprostitutie.

Vince is van plan regelmatig live te gaan op zijn social mediakanalen. Naast het promoten van de cd’s voor sponsorgeld en het zingen, zijn er ook toffe artiesten geregeld!

Sylvana en Vince hebben toffe artiesten geregeld voor morgen. Zo komen Jef van Vliet, Johan van Waas, Patrick van Andel, en Xandra Allegro belangeloos optreden. Tevens is er vanaf morgen kermis op de kade in Almere-Haven. Dubbel reden voor een groot feestje!

Geldinzameling

Vince Collet heeft een streefbedrag staan van €2500, hij denkt deze ook zeker wel te gaan behalen. ‘Je merkt altijd wel dat het op de dag zelf ook nog hoger op loopt. We zijn nu al een aantal weken bezig om het evenement te promoten. Je pakt misschien wel winst op de dag zelf' zegt Vince.

Vince is van plan zijn cd’s te promoten terwijl hij in de kooi zit. Hij heeft er ongeveer dertig die hij straks weg kan geven voor het goede doel. ‘Terwijl ik in de kooi zit is er van alles geregeld. Er staat geluidstechniek klaar en wordt verzorgd door Arnoud Faber en dan ik ga zingen voor het publiek’.

Hij probeert op allerlei verschillende manieren geld in te zamelen voor Lock me Up – Free a Girl. Zo is hij bezig geweest met het regelen van sponsoring op zijn kleding en heeft hij geld ingezameld op een feest tijdens het zingen. Tevens is hij druk in de weer geweest met Facebookberichten en Whatsappjes.

Vince denkt dat hij elke avond wel even bij zijn mede deelnemers komt kijken. ‘Het zijn natuurlijk wel je mede deelnemers die je wilt helpen en steunen. Ik denk dat ik elke dag wel even kom kijken, maar dit zal voornamelijk in de avonduurtjes zijn.’ Vince denkt dat hij ook in Amsterdam gaat kijken, dan kan hij vanuit zijn werk meteen door.

Verder wilt Vince een optreden aanbieden voor de veiling. Het optreden is t.w.v. van €250,-. Vanuit hemzelf biedt hij zijn cd’s aan die hij wilt ‘veilen’ vanuit zijn kooi voor mooie sponsorbedragen. Natuurlijk doet Vince zijn uiterste best om genoeg geld op te halen. Zo heeft hij ook een sponsor pot staan bij Café de Sting.

Vince gaat samen ook nog met Sylvana een aparte loting houden. Hierin worden ook verschillende gift weg gegeven waaronder een optreden van Vince Collet zelf en een giftpakket en waardebon van el Mundo t.w.v. €50,-. 


Woensdag

Vince kijkt het meeste uit naar de opkomst van de mensen en het geld dat opgehaald zal gaan worden. Hij kijkt het minste uit naar het slechte weer. ‘Ik hoop echt dat het droog blijft. Verder neem ik mijn slaapzakje mee en een lekker kussen. Warm blijven is echt belangrijk.’ 

Het beloofd woensdag overdag heerlijk weer te worden. Er wordt volop zon verwacht, geen bewolking of regen en het wordt 15 graden. Kom je bij Vince en Sylvana een kijkje nemen? Neem dan je zonnebrand mee, want het kan behoorlijk warm worden in de volle zon! 

Vince zit momenteel bijna op de €1000 euro, help jij hem nog aan zijn streefbedrag? Klik op deze link om doorverwezen te worden naar zijn persoonlijke Lock me Up - Free a Girl pagina. 

Onze Ambassadeurs