Economie Almere groeide in 2018 opnieuw het hardst

Geschreven door Nicole Brandenburg

De economie van Almere is in 2018 het hardst gegroeid van heel Nederland. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers. De economie groeide met 4,6 procent. In de rest van de land bleef de groei steken op 2,8 procent.

De economische groei in de stad is volgens het CBS te danken aan een groeiende bevolking en de stabiele groei van leasebedrijven in de stad. In Almere zitten onder meer Leaseplan en Athlon. Mede door de goede cijfers van Almere staat Flevoland bovenaan de lijst van provincies met de sterkste economische groei. De economie van de provincie groeide met ruim drie procent.

Zuidwest-Friesland kwam met een groei van 5,2 procent wel hoger uit dan Almere, maar dat is het gevolg van gemeentelijke herindelingen.

Onze krant nog niet ontvangen?