Sloop van de baan: renovatie historisch pand De Roef begonnen

Geschreven door Redactie

De grote renovatie en verbouwing van De Roef in Almere Haven is begonnen. De Roef is historisch voor de stad, omdat het het eerste permanente gebouw was in Haven. Daardoor ligt verandering gevoelig.

"Nu iedereen kan zien wat er gaat gebeuren, zijn de meeste mensen  wel enthousiast", aldus centrummanager Rene Verwillegen. 


De Roef werd in 1976 geopend als multifunctioneel centrum in Almere Haven. Er was een café en een restaurant, maar je kon er ook naar de kerk gaan of vergaderen. Ook werd er geschaft door bouwvakkers. Later werd De Roef gebruikt als kledingwinkel. 


De laatste jaren stond het gebouw leeg. "Het pand zit vol met asbest en is eigenlijk ook niet warm te stoken. Na veel overleg is ervoor gekozen om het pand niet te slopen, maar grondig te renoveren. Op de begane grond komt straks een winkel en daarboven komen zeven appartementen. Aan de binnenkant komt een grote gemeenschappelijke patio. 

De werkzaamheden zijn inmiddels begonnen. Eerst wordt het pand grondig gestript en wordt het asbest verwijderd. Wanneer alles klaar moet zijn, is nog onduidelijk.

Onze Ambassadeurs