Kinderdagverblijf in Almere spant kort geding aan tegen minister

Geschreven door Redactie

’Het Kinderstraatje’ in de Almeerse Parkwijk heeft een kort geding aangespannen tegen minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat). Het kinderdagverblijf is het oneens met het Stint-verbod. Het besluit om alle Stints onmiddellijk van de weg te halen is ‘te kort door de bocht’, zo meldt jurist Werner van Bentem.

Onderzoek

Uit onderzoek van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) blijkt dat er twijfels zijn over de constructie. Volgens ILT kunnen stroomkabels loslaten door oververhitting of als de zogeheten gasveer afbreekt. Doordat de handrem niet krachtig genoeg is, kan het gebeuren dat het onmogelijk wordt om op tijd te remmen.

”Niet alle Stints”

Jurist Werner van Bentem zegt dat het onderzoek nog niet kan aantonen dat er iets mis is met alle Stints. Volgens hem is er daarvoor te weinig onderzoek verricht. Van Bentem geeft aan dat er daardoor geen rekening wordt gehouden met de belangen van de Stint-gebruikers.
Hij wijst erop dat duizenden kinderdagverblijven in Nederland te lijden hebben onder het verbod.

Tijdelijke oplossingen

Veel kinderdagverblijven in het land, waaronder in Almere, zoeken naar tijdelijke oplossingen. Zo worden er auto’s ingezet van personeelsleden. Die mogelijkheid heeft Mies van Zundert niet. Zij is eigenaresse van kinderdagverblijf ’Het Kinderstraatje’. Van Zundert heeft geen rijbewijs. Daarom wordt er vervoer ingezet. ”Anders zou je de kinderen moeten laten lopen. Maar dat levert ook weer gevaarlijke situaties op”.

Fabrikant

Ook de fabrikant van de Stints zou naar de rechter zijn gestapt. Zo meldt RTL. Het bedrijf Stint Urban Mobility zegt tegen de NOS dat die berichtgeving niet klopt.

Jurist Van Bentem zegt dat er meer onderzoek moet worden gedaan. Als blijkt dat de onderzoeksrapporten aantonen dat alle Stints gevaarlijk zijn, dan moet de fabrikant aansprakelijk worden gesteld.

Foto: Bron: Harry_nl (Flickr)

 


Onze Ambassadeurs