Daan Roosegaarde vertelt over ruimteafval

Geschreven door 1Almere

Op dit moment zweven er meer dan 29.000 objecten, groter dan 10 centimeter, rond in de ruimte. Dat is space junk; afgebroken stukjes van een satelliet of een raket. Deze week zie je bij 1Almere meer over het Space Waste Lab in Kunstlinie Almere Flevoland (KAF).

Levend laboratorium

”Het Space Waste Lab van kunstenaar Daan Roosegaarde is een levend laboratorium dat ondersteund wordt door ruimte-experts zoals ESA, NASA, studenten en bezoekers. Het Living Lab laat het publiek niet alleen kennismaken met ruimteafval als bedreiging, maar ook als een potentiële bron voor nieuwe creativiteit.”, zo vertelt Roosegaarde.

Video

Het interview met Daan Roosegaarde is te bekijken in een video op de website van 1Almere.

Aanstaande woensdag zie je het tweede deel van de reportage over het Space Waste Lab in de KAF. Dan vertelt Daan Roosegaarde meer over het project en zie je wat fragmenten uit de voorstelling.

Onze krant nog niet ontvangen?