Burgemeester geeft startsein voor ‘Donkere Dagen Offensief’

Geschreven door Redactie

Burgemeester Franc Weerwind geeft het officiële startsein voor het ‘Donkere Dagen Offensief’. Dat doet hij samen met buurtpreventieteams uit de Bloemenbuurt en Faunabuurt. Het ‘Donkere Dagen Offensief’ is onderdeel van de Week van de Veiligheid.

Buurtpreventie

In 13 wijken in Almere lopen vanavond om 20.00 uur buurtpreventieteams, wijkagenten en handhavers een ronde door de eigen wijk. Buurtbewoners zijn van harte welkom om aan te sluiten. Er is preventieadvies en met elkaar wordt alert gekeken naar verdachte situaties.

Onveilig

”Met name in de maanden oktober tot maart blijkt het aantal woninginbraken te stijgen”, aldus een woordvoerder van de gemeente. ”Inbrekers zien ‘s avonds aan onverlichte huizen dat de bewoners niet thuis zijn. Bovendien zijn er minder mensen op straat, waardoor er meer gelegenheid is voor inbrekers om ongestoord hun slag te slaan”.

Tips

Op internet zijn tips te bekijken om een woninginbraak te voorkomen. Deze tips komen handig van pas tijdens de donkere dagen.