“Almere heeft officieel een kasteel”

Geschreven door Redactie

Niet het Kasteel van Almere maar De Kemphaan is nu officieel een kasteel. Het gebouw is opgenomen in de lijst van de stichting Kastelen, historische Buitenplaatsen en Landgoederen (sKBL). Dat meldt de NOS.

Waterkasteel

“Het is geen probleem dat Waterkasteel De Kemphaan niet eeuwen oud is, maar slechts 18 jaar”, aldus een woordvoerder van sKBL. “Er is een ridderzaal, een slotgracht, een kasteeltuin met oranjerie, een brouwerij, een doolhof en een gang aan de binnenkant van een vestingmuur”.

“Ze hebben uit de verhalen van kastelen en buitenplaatsen elementen genomen en er een moderne variant van gemaakt. Daar is helemaal niks mis mee”, zegt historicus René Dessing, voorzitter van de sKBL, tegen de regionale omroep.

Onze Ambassadeurs