Hotel in WTC-toren deze week open

Geschreven door Redactie

Het nieuwe hotel in de WTC-toren achter het station in Almere Centrum, verwelkomt deze week haar eerste gasten. Vanaf donderdag kunnen logees in het Best Western Hotel terecht. 

Hoewel het hotel in het Martinez-gebouw dus al open gaat, zijn de werkzaamheden nog niet klaar. Op de meeste verdiepingen wordt namelijk nog hard gewerkt om alle kamers in te richten. "Onze gasten merken daar niets van", zegt manager Ramon van Dijk. "Zij verblijven op de verdiepingen die al af zijn. 

De overige verdiepingen worden de komende weken stapsgewijs opgeleverd en zijn uiterlijk 1 december klaar." Hoewel dat niet heel lang meer duurt, wil het hotel niet tot die tijd wachten om de eerste gasten te ontvangen. "Dat is zonde van de tijd en ruimte," legt de manager uit.  

Hotel van 14 verdiepingen


In totaal telt het oude kantoorgebouw 18 verdiepingen. 14 daarvan worden gebruikt door Best Western. Als alles af is, telt het hotel 222 hotelkamers en 143 short stay-appartementen voor gasten die meer dan vijf nachten blijven slapen. Die ruimtes hebben bijvoorbeeld een kitchenette extra. 

In januari is de officiële opening. Dan wordt niet alleen de komst van het hotel gevierd, maar ook de komst van restaurant Loetje op de begane grond.

Onze Ambassadeurs