"ADM-krakers welkom als ze aan alle voorwaarden voldoen"

Geschreven door Redactie

Een groep krakers uit Amsterdam kan naar Oosterwold komen, mits ze voldoen aan alle voorwaarden voor vestiging in deze Almeerse wijk. 

Dat schrijven burgemeester en wethouders in antwoord op vragen van de Almeerse VVD. Dit betekent in de praktijk dat de krakers bouwplannen moeten indienen en daar vervolgens ook een vergunning voor moeten krijgen. Bovendien moeten ze in staat zijn om zelf een kavel aan te kopen.

De VVD vroeg om opheldering nadat een Amsterdamse wethouder bij AT5 vertelde dat een groep krakers over twee jaar in Almere terecht kan. De krakers wonen nu nog op het ADM-terrein in Amsterdam, maar ze moeten daar weg. 

De VVD wilde weten wat hierover met Amsterdam is besproken. Uit de antwoorden blijkt dat er contact tussen ambtenaren is geweest. Vervolgens heeft de Almeerse wethouder Maaike Veeningen haar Amsterdamse collega vorige maand uitgelegd hoe de gebiedsontwikkeling in Oosterwold plaatsvindt.

Het college stelt dat Almere niet verplicht is om de mensen op te vangen, maar deelt niet de mening van de VVD dat de krakers niet welkom zijn. Na de eerste berichten over de mogelijke komst van de krakers, stelde de Almeerse PVV in februari ook al vragen.  De PVV stelde dat Amsterdam de problemen met de krakers zelf moet oplossen.

Onze Ambassadeurs