Gemeenteraad tegen plan D66 over gevangenis

Geschreven door Redactie

De gemeenteraad van Almere ziet niets in het plan van D66 om de Penitentiaire Inrichting Almere te betrekken bij de ontwikkeling van Nationaal Park Nieuw Land. De gevangenis in Almere Buiten ligt tussen de Oostvaardersplassen en de Lepelaarplassen die deel uitmaken van het park.

Het kabinet gaat vier gevangenissen in Nederland sluiten, waaronder de Penitentiaire Inrichting in Almere. Als het aan D66 ligt wordt het pand gebruikt voor de toekomstige Almeerse Poort, één van de vier ingangen van het park. De partij is van mening dat de gevangenis omgebouwd kan worden tot hotel. Daar vandaan kunnen excursies vertrekken.

Tijdens de politieke markt van donderdagavond bleek dat de meerderheid van de raad het plan niet steunt. Vrijwel alle partijen vinden dat de wethouder eerst stevig in gesprek moet gaan met het Rijksvastgoedbedrijf, eigenaar van het pand. "We hebben er geen directe invloed op, maar we willen uiteraard een goede bestemming vinden voor het pand", liet wethouder Hilde van Garderen weten.

Onze Ambassadeurs