Sneltest verplicht voor reizigers uit VK en Zuid-Afrika

Geschreven door Redactie

In het coronadebat in de Tweede Kamer ging het woensdag onder meer over het instellen van een avondklok. Geert Wilders van de PVV wees erop dat de Tweede Kamer eerder al een motie aannam, waarin staat dat een avondklok geen goed idee is. Ook regeringspartij D66 steunde die motie. 


Wilders riep de partij op de rug recht te houden en Rob Jetten van D66 zei dat een avondklok wat hem betreft nog steeds geen goed idee is. Mochten we in Londense situaties zitten dan moeten we het opnieuw overwegen, zei Jetten, maar zo ver is het nu niet. 


CDA-fractievoorzitter Heerma vindt dat de maatregel nu niet is uit te sluiten. "Ondanks de dilemma's vind ik het goed verdedigbaar." VVD-fractievoorzitter Dijkhoff noemt het "logisch" dat het kabinet ernaar kijkt.

Onze Ambassadeurs