Debat moet duidelijkheid scheppen over vertrek wethouder Lodders

Geschreven door Redactie

De eenmanspartij Fractie Buyatui zet vraagtekens bij het vertrek van de Almeerse wethouder Jaap Lodders (VVD). Volgens Hassan Buyatui is het opvallend dat Lodders binnen een termijn van twee weken vertrekt zonder dat een vervanger is aangesteld. Hij ziet graag dat donderdagavond een debat wordt gevoerd waarin meer duidelijkheid komt over het vertrek.


Lodders heeft vorige week in een schriftelijke verklaring laten weten dat het wethouderschap te veel druk legt op zijn privéleven. Die motivatie kwam voor veel partijen uit de lucht vallen. Doordat Lodders het bij een schriftelijke verklaring houdt en niet op vragen over zijn vertrek wil ingaan, ontstaat ruimte voor speculatie. Buyatui vermoedt dat er meer aan de hand is. 


Hij wil onder meer weten waarom de wethouder vertrekt in de tijd waarin de jaarrekening en de perspectiefnota behandeld wordt. Beide stukken zijn belangrijk voor de gemeente. Als in die dossiers zaken spelen die nog niet bekend zijn, moeten die tijdens het debat duidelijk worden. Anders komt een opvolger van Lodders mogelijk voor onaangename verrassingen te staan, stelt Buyatui. 


Of het debat donderdagavond wordt gehouden is nog niet bekend.

Onze Ambassadeurs