Veel meer gedupeerden kinderopvangtoeslagaffaire dan gedacht

Geschreven door Redactie

In Almere zijn honderden mensen meer gedupeerd door de kinderopvangtoeslagaffaire dan gedacht. Dat blijkt uit een raadsbrief van de gemeente.

De Belastingdienst heeft tot zover 1.732 Almeerse gedupeerden aangemeld. In eerste instantie werd gedacht dat het er maximaal 1.295 zouden zijn.

De Belastingdienst heeft met de Nederlandse gemeenten afgesproken dat zij hun gedupeerde inwoners ondersteunen. In Almere is daarvoor de welzijnsorganisatie De Schoor aangewezen. Die benadert hen met de vraag of ze ondersteuning of hulp willen bij de problemen.

Het is niet duidelijk of alle personen die door De Schoor worden benaderd recht hebben op een schadevergoeding van de Belastingdienst en voor kwijtschelding van schulden door de gemeente. Pas als iemand aangeeft hulp nodig te hebben vanuit de gemeente, kan dit worden uitgezocht. Tot nu toe hebben 181 mensen aangegeven hulp van De Schoor op prijs te stellen.

Onze Ambassadeurs