Kinderen en kleinkinderen bezighouden tijdens de zomerdagen

Geschreven door Redactie

Het vinden van goedkope of gratis kinderactiviteiten is een goede manier om je kinderen bezig te houden deze zomer. Hieronder lees je leuke en creatieve bezigheden voor kinderen.

Bezoek de plaatselijke bibliotheek minstens één keer per week. Geef jouw kind zijn eigen bibliotheekpas en daag hem uit om zoveel mogelijk boeken te lezen. Bibliotheken bieden ook zomerse leesprogramma’s en leuke activiteiten aan. Het is leuk voor de kinderen en ze kunnen hun liefde voor lezen vergroten.

Ga bomen en bloemen planten in de tuin. Dit is een geweldige activiteit voor het opbouwen van vaardigheden. Als je ruimte hebt, laat je kinderen fruitbomen, groenten of bloemen planten. Voor kleinere ruimtes of appartementen kunnen veel hiervan zelfs in containers worden gekweekt! Laat ze zelf meebeslissen over de plant en zelf verantwoordelijk zijn voor het wieden, water geven en ander onderhoud.

Maak een zomergeheugenbord van foto’s en dingen die kinderen graag verzamelen. Pak een groot kurkbord en laat ze er al die herinneringen aan toevoegen.

Organiseer een familie cook-off. Bak samen thuis koekjes en andere desserts, pizza of zelfs zelfgemaakt ijs. Dit maakt kinderen geïnteresseerd in koken en ze zullen veel leren over hoe voedsel samenkomt in maaltijden! Ga na het eten wandelen met het gezin.

Zoek naar gratis toegangsdagen voor het plaatselijke museum, kunstgalerie of dierentuin.

Daag kinderen uit om met hun eigen ideeën te komen om zo bezig te blijven. Geef ze een uitwisbaar bord of een vel papier om zoveel mogelijk ideeën op te schrijven als ze maar kunnen bedenken. Dan kunnen ze elke dag uit de ideeën kiezen die de kinderen zelf hebben verzonnen!Onze Ambassadeurs