Robin Gillebaard laat zich niet zomaar uit de ring slaan

Robin Gillebaard laat zich niet zomaar uit de ring slaan Foto gemaakt door: Paul Tielen
Foto: Paul Tielen

De kickboks wereld is een toptalent rijker!

Robin Gillebaard bewijst iedere keer opnieuw dat hij in de ring hoort. De negentienjarige Almeerder begon op zijn vijfde met kickboksen. Gewoon als hobby en om te leren hoe je jezelf moet verdedigen. Vanaf zijn dertiende begon hij iedere dag met trainen, en met wedstrijden. Hij vocht zijn eerste jeugdpartij toen hij vijftien jaar oud was. Toen de jury bekend maakte dat hij de partij had gewonnen, wist hij het zeker. Hij wilde professioneel kickbokser worden.

Hij heeft sinds dien eenentwintig partijen gevochten. Eén verloren en twintig partijen gewonnen! Vanaf 2018 staat het team van The Colosseum Gym bij Robin in de hoek. Hij traint daar negen keer in de week. Zijn carrière wordt mede mogelijk gemaakt door zijn sponsoren. Wat begon als een hobby is nu zijn werk.

Robin zijn doel is om over vijf jaar in de top vijf van beste kickboksers van Nederland te staan. Je zal zonder twijfel nog veel van hem horen.