Masterclass identiteit met neurowetenschapper Tonny Mulder

Geschreven door Redactie

Op woensdag 6 november deelt neurowetenschapper Tonny Mulder op ludieke en interactieve wijze zijn inzichten over: ‘waarom wij zijn zoals we zijn’.

In deze masterclass over identiteit gaat hij in op vragen zoals ‘Wat is identiteit nu eigenlijk?’ en ‘Waar bestaat het uit en kun je aanwijzen waar het dan zit?’

De masterclass vindt plaats in de nieuwe zaal van bibliotheek Stad. Aanvang is 19.00 uur. Een toegangskaartje kost € 31,50 voor bibliotheekleden en € 35,- voor niet-leden en is verkrijgbaar via www.denieuwebibliotheek.nl of bij de klantenservicebalies in de bibliotheek.  

Tradities 

Tijdens het eerste deel van de avond focust Tonny zich op de 'collectieve identiteit'. Hoe hebben tradities zoals Koningsdag of oliebollen invloed op wie je bent? En als de Nederlandse identiteit bestaat, is er dan ook een identiteit, die hoort bij een bepaalde stad zoals Almere, een wijk of misschien wel een straat? 

Genen 

In het tweede deel richt Tonny de aandacht op de 'persoonlijke identiteit'. Zit de identiteit in je genen of is omgeving en opvoeding belangrijker? ‘Ik denk dus ik ben’ is een beroemde uitspraak en denken doen we met onze hersenen. Welke hersenprocessen zouden dan aan de basis kunnen liggen van onze identiteit? Wat kunnen we leren van ziektes in onze hersenen? Pak je kans om samen met Tonny deze ontdekkingstocht te maken. 

Over de spreker 

Tonny is neurowetenschapper en docent aan de Universiteit van Amsterdam bij de opleiding Psychobiologie. Als onderzoeker/docent heeft hij gewerkt op verschillende onderzoeks- en onderwijsinstellingen in binnen- en buitenland. Zijn kracht ligt in het vertalen van breinwetenschap naar interessante workshops voor iedereen die interesse heeft in hoe onze hersenen ons gedrag regelen.  

Over 123Springplank 

Vivianne Tolen en Caroline Wiebenga zijn twee professionele (NOBCO®) coaches. Ze maken met 123Springplank persoonlijke en professionele ontwikkeling leuk, eenvoudig en inspirerend!