YouTube TV waarschuwt dat het alle Disney-kanalen kan verliezen door een contractconflict

Geschreven door Redactie

YouTube TV zal de prijs tijdelijk met 15 dollar verlagen als het Disney-kanalen verliest.

YouTube TV waarschuwde gisteren dat het na vrijdag alle Disney-kanalen zou kunnen verliezen als gevolg van een contractconflict en zei dat het zijn prijs tijdelijk met 15 dollar per maand zal verlagen als dat gebeurt.

"We zijn nu in onderhandeling met Disney om hun content te blijven distribueren op YouTube TV, zodat je alles kunt blijven bekijken, van je favoriete teams op ESPN tot The Bachelor tot Good Morning America. Onze deal loopt af op vrijdag 17 december, en we zijn er nog niet in geslaagd om een billijke overeenkomst te bereiken, dus we wilden je vroeg op de hoogte brengen zodat je je keuzes kunt begrijpen," schreef het Google-eigendom YouTube in een blogbericht.

"Als we vrijdag geen overeenkomst kunnen bereiken, zullen de Disney-kanalen niet langer beschikbaar zijn op YouTube TV en zullen we onze maandelijkse prijs met $ 15 verlagen, van $ 64,99 naar $ 49,99 (terwijl deze inhoud van ons platform blijft)," aldus de blogpost. YouTube merkte op dat gebruikers hun YouTube TV-abonnement op elk moment kunnen pauzeren of annuleren en zich kunnen abonneren op de Disney Bundle voor $ 13,99 per maand.

YouTube's verklaring dat het " eerlijke" voorwaarden wil, geeft aan dat het een most favored nation (MFN) clausule van Disney wil. "Ons verzoek aan Disney, net als aan al onze partners, is om YouTube TV te behandelen als elke andere tv-aanbieder door ons dezelfde tarieven aan te bieden die diensten van een vergelijkbare grootte betalen, voor Disney's kanalen zolang we ze aanbieden. Als Disney ons billijke voorwaarden biedt, zullen we onze overeenkomst met hen verlengen," 


Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)