Zanger Ruben Anthony geeft gratis dakterras-concerten en gaat jonge talenten coachen

Zanger Ruben Anthony geeft gratis dakterras-concerten en gaat jonge talenten coachen Foto gemaakt door: Denica Ruseva, www.rubenanthonymusic.com

Muziek verbindt, dat heeft zanger Ruben Anthony in de afgelopen coronaperiode meer dan ooit gevoeld.

“Ik heb het optreden en gevoel van samenhorigheid verschrikkelijk gemist,, vertelt de Almeerder. Om in zijn eigen buurt voor die verbinding te blijven zorgen, heeft hij het plan opgevat om een concert te geven vanaf zijn eigen dakterras aan de Polenstraat in Poort.

Ruben on the Roof

Vanmiddag om 16:00 uur geeft de Almeerse zanger zijn eerste concert sinds de laatste lockdown. Ruben on the Roof. “Dit idee is eigenlijk ontstaan toen wij vorig jaar op mijn dakterras aan het repeteren waren voor een serie concerten in View. Ik zag ramen opengaan en mensen meegenieten vanaf hun balkon”, vertelt Ruben. “Het gevoel van samenhorigheid kwam heel sterk naar boven. Dit is eigenlijk ook heel leuk: een gratis concert spelen op mijn balkon voor mijn buren”. De zanger zette het idee door en in samenwerking met het Fonds voor de Podiumkunsten wordt Ruben on the Roof het eerste gratis concert ooit in Almere-Poort live vanuit een balkon. “Ik ben heel erg trots op deze primeur en iedereen is welkom”, zegt de zanger met een grote glimlach.

Stage Life

De coronaperiode was voor Ruben Anthony ook een moment van bezinning. “Ik zat thuis en moest toch gaan omdenken, omdat er gewoon geen evenementen waren.”Het idee ontstond nadat Ruben een meisje uit zijn buurt, zangtalent Ayah, had geholpen bij het voorbereiden van haar optredens bij The Voice Kids. ”Toen zij de halve finale had bereikt was ik zó trots!” Hij ging samen met Robert Aarts brainstormen over het idee en twee maanden later was Stagelife een feit. Ik ga al mijn ervaring van de afgelopen 25 jaar in de entertainmentindustrie doorgeven aan de talenten van de toekomst: de kinderen in Almere.

Kijk voor meer informatie op www.stagelife.nl en www.rubenanthonymusic.com.
Onze Ambassadeurs