Almere College wint Flevolandse Schoolkantine Challenge

Drie leerlingen, Jasper, Leonoor en Lente van het Almere College in Dronten wonnen de challenge met hun snack genaamd de 'Tempeh-ation'

Gezonde kantinesnack

'Creëer jouw ideale gezonde kantinesnack'. Met deze uitdaging gingen 50 groepjes leerlingen en studenten Flevoland bezig met de challenge om een gezonde en lekker kantinesnack te bedenken en uitvoeren voor de school. De regels van de snack was als volgt: Genieten, Goedkoop, Gezond, Gemak en Geweten. Voldoet de snack aan de Schijf van Vijf, is het een duurzame keuze, is het betaalbaar en lekker? En nog veel andere dingen waar de leerlingen en studenten rekening mee moesten houden om de prijs te winnen.

De jury heeft uiteindelijk gekozen voor Tempeh-ation, omdat het een plantaardige, bijzondere en lekkere snack is die goed te maken is en het is een gezonde snack die iedereen wel lekker kan vinden.

Jasper, Leonoor en Lente van het Almere College krijgen hebben een kook-workshop aangeboden gekregen, waarin ze samen met een kok hun winnende kantinesnack gaan bereiden voor de hele school.Onze Ambassadeurs