Vers gebakken & Homemade macarons bij Zakiasmacarons in Almere

Geschreven door Redactie

Macarons zijn kleine ronde luchtige koekjes die aan elkaar geplakt zijn met een zachte vulling in verschillende kleuren en smaken.

De oorsprong van de macaron van Joyeuse gaat volgens de traditie terug tot het huwelijk in 1581 van Anne de Joyeuse met Marguerite de Lorraine. Voor deze gelegenheid maakte Catharina de’ Medici uit Italië een nieuw recept voor ronde gebakjes die ze "macarone" noemde.

Het schuimpje bestaat uit amandelen, poedersuiker, suiker en eiwit. Ze worden in veel verschillende smaken gemaakt, herkenbaar aan de verschillende kleuren zoals chocolade (donkerbruin), mokka (middenbruin), pistache (groen), aardbei (rood), framboos (roze), citroen (geel) en kokos (roomwit of blauw). Macarons werden nog populairder toen zij verschenen in de film Marie Antoinette en in de televisieserie Gossip Girl.

Voor echte lekkere verse en huisgemaakte macarons kun je terecht bij Zakiasmacarons in Almere! Je kunt een bestelling plaatsen via Instagram of Facebook via @zakiasmacarons, of stuur een berichtje naar: 0687723482. Afhalen is mogelijk in Almere stad.