Flevolandse mannen houden van snorren en baarden

Geschreven door Redactie

Flevolandse mannen houden van snorren en baarden. Onze provincie is namelijk één van de grote stijgers als het gaat om het openen van nieuwe barbershops. Dat zijn herenkappers die extra aandacht schenken aan de snor en baard. Dat blijkt uit cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK).


Per 100.000 mannen zitten er in Flevoland de meeste barbiers in heel Nederland. In 2014 waren er nog maar acht. Nu in 2019 zijn het er inmiddels al 43. De meeste daarvan zitten in Almere. Dat is landelijk gezien de grootste stijging per provincie. Waren er in 2014 landelijk 'nog' maar 216 barbiers. Nu is dat aantal al opgelopen naar 1022. 


De stijging komt volgens de KvK door de opkomst van snor en baard in het modebeeld. 


Movember 

De KvK komt met de gegevens vanwege Movember. Afgeleid van het Engelse woord 'moustache' (snor) en november. Daarbij wordt aandacht gevraagd voor de gezondheid van de man. Veel mannen laten deze maand ook hun snor en baard staan.


In Friesland is men minder dol op baarden en snorren. Daar zitten maar 4,3 barbiers per 100.000 inwoners. In absolute aantallen zitten de meeste barbiers in Zuid-Holland.

Onze Ambassadeurs