FvD wil helderheid over bijverdiensten gedeputeerden

Geschreven door Redactie

Alle nevenfuncties van Flevolandse gedeputeerden moeten op de website van de provincie staan vermeld.

Ook moet worden aangegeven welke bedragen gedeputeerden met hun betaalde bijbanen verdienen. Dat vindt de Statenfractie van Forum voor Democratie.


De partij baseert zich op een recente brief van minister Kajsa Ollongren. De minister wil meer transparantie over de bijverdiensten van gedeputeerden. Volgens haar is die nodig om de integriteit van de bestuurders te kunnen bewaken. 


Op de website van de provincie Flevoland staat doorgaans wel een lijst met alle betaalde en onbetaalde nevenfuncties, maar daarop wordt niet vermeld hoeveel gedeputeerden met nevenfuncties verdienen. 


Forum voor Democratie wil weten of de lijst met nevenfuncties compleet en actueel is. De partij wil ook weten of de neveninkomsten door de provincie worden bijgehouden. 


Verder wil Forum concreet weten wat de gedeputeerden Jan-Nico Appelman en Jan de Reus met nevenfuncties hebben verdiend in de periode waarin zij als voltijds gedeputeerde waren aangesteld. Appelman heeft naast zijn werk als gedeputeerde ook drie eigen bv's. Jan de Reus heeft één betaalde nevenfunctie.

Onze Ambassadeurs