Burgemeester uit West-Afrika bezoekt de polder

Geschreven door Redactie

De burgemeester van een dorp in het West-Afrikaanse Burkina Faso heeft vrijdag een bezoek gebracht aan Zeewolde. 

De gemeente heeft al 20 jaar een vriendschapsverband met Gaongho. De banden tussen het Afrikaanse dorp en Zeewolde worden onderhouden door Stichting Zeewolde Werelddorp. De financiering voor projecten komt grotendeels van de Zeewolder bevolking. 

Stichting Zeewolde Werelddorp helpt in Burkina Faso onder meer om de medische zorg, onderwijs en de landbouw te verbeteren. Zo is er bijvoorbeeld een ambulance gestuurd en landbouwexpert Arend Koekoek helpt bij verschillende landbouwprojecten.

Veebedrijf 


De burgemeester heeft onder meer gekeken bij een veebedrijf aan de Duikerweg. Verder bezocht hij onder meer scholen en een fruitteler. "Met deze bezoeken willen we de banden tussen Gaongho en Zeewolde versterken. Ook willen we de communicatie voor de toekomst verbeteren zodat we extra hulp kunnen bieden", zegt Koos Hopster van de stichting. 

Onze Ambassadeurs