Lidl gaat duurzaam distributiecentrum bouwen op Stichtsekant

Geschreven door Redactie

Supermarkt Lidl heeft een koopovereenkomst getekend voor een kavel van maar liefst 16 hectare op het bedrijvenpark Stichtsekant. Lidl heeft namelijk besloten om in Almere een groot en duurzaam distributiecentrum te bouwen. 

Directeur Centrale Diensten, Harm van Oorschot heeft gisteren laten weten erg verheugd te zijn over de overeenstemming met de gemeente Almere. Harm van Oorschot gaf aan dat met de centrale ligging in Nederland zij nog efficiënter invulling kunnen gaan geven aan de logistiek van de organisatie. 

Bedrijvenpark Stichtsekant maakt onderdeel uit van de Logistieke Hotspot Almere-Lelystad-Zeewolde die onlangs tot 4e Logistieke Hotspot van Nederland is verkozen. Maaike Veeningen, wethouder Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, ziet in de komst van Lidl een bevestiging van de sterke logistieke ontwikkelingen.

Duurzaam distributiecentrum 

Door de bouw van dit toekomstige distributiecentrum wil Lidl wederom de lat hoog leggen als het gaat om duurzaamheid. Zo heeft Lidl al meerdere distributiecentra gebouwd die tot de duurzaamste van Europa behoren. De gebouwen zijn daarom ook aardgasvrij en worden voorzien van zonnepanelen en warmte- en koudeopslag. 



Onze Ambassadeurs