RecycleSint bij BambooBaby

Geschreven door Redactie

Het lijkt nog ver, maar over een paar weken is Het Heerlijk Avondje al gekomen. Voor veel ouders levert dat stress op. Cadeautjes zoeken, geld uitgeven en die decembermaand is al zo duur. Daarnaast komen ook nog de morele bezwaren. Is het nog wel van deze tijd allemaal nieuwe spullen te blijven kopen? Daarom organiseert BambooBaby een RecycleSint op 24 en 25 november. Locatie: Winkel BambooBaby, Zadelmakerstraat 18 te Almere.

Caroline Beelen en Arnica van der Woude, initiatiefnemers van de speelgoedruilmarkt in Almere, vindt het belangrijk om speelgoed een tweede leven te geven. ‘Waarom zou je elk jaar iets nieuws kopen als je ook kunt ruilen? En je kan meteen die enorme speelgoedberg in je huis verkleinen.’, aldus de dames.

Elif Algu, oprichter van RecycleSint en eigenaar van Brand Social Impact bureau ‘Branding A Better World’ is het hier mee eens. Algu: ‘Overconsumptie is echt niet meer van deze tijd. Van ruilen komt huilen wordt altijd gezegd, maar wij hebben daarvan gemaakt: Ruilen is het nieuwe kopen. Vraag het aan elke ouder die je kent. Iedereen heeft teveel speelgoed. Soms ligt het nog maanden in de verpakking in de kast. Waarom zouden we dan nog nieuwe spullen kopen? Het is veel slimmer om te ruilen en zo ook nog eens een steentje bij te dragen aan het milieu. Vorig jaar was de ruilmarkt een enorm succes dus we hopen dit jaar wederom op een hoge opkomst!’.

Duurzaamheid mag ook leuk zijn. Daarom is er RecycleSint. Dat is niet alleen een groen initiatief, maar ook nog eens hartstikke gezellig, slim en -niet onbelangrijk- goed voor de portemonnee.

De speelgoedruilmarkt in Almere vindt plaats op 24 en 25 november 2018 in de winkel van BambooBaby, Zadelmakerstraat 18, 1315 AP, Almere. Ouders kunnen speelgoed komen inleveren op zaterdag 24 november tussen 10.00u en 12.00u en om 13.00u kan het ruilen beginnen. Ook zondag 25 november kunnen ouders hun waardebonnen komen verzilveren tussen 12.00u en 17.00u.

Bekijk recyclesint.org voor meer informatie en updates.

Onze Ambassadeurs