Taichung eerste standhouder op Floriade

Geschreven door Redactie

De Taiwanese stad Taichung heeft als eerste toegezegd om met een stand op de Floriade 2022 in Almere te gaan staan. Die afspraak hebben de burgemeester van Taichung en burgemeester Franc Weerwind van Almere gemaakt. 

Weerwind is samen met de Almeerse wethouder Maaike Veeningen in Taichung om kennis uit te wisselen op het gebied van duurzaam ondernemen en om de Floriade te promoten.

World Flora Exposition in Taiwan


In Taichung is de World Flora Exposition aan de gang. Dit evenement is vergelijkbaar met de Floriade. Almere heeft samen met het Nederlandse bedrijfsleven een plek in het Holland Paviljoen. Het Hollandse onderkomen heeft als thema ‘Almere Growing Green Cities’. Het gebouw staat helemaal in het teken van duurzaamheid. Zo staat er bijvoorbeeld een bank van gerecycled karton.

Ook hoop op Taipei en Tainan


De burgemeester en de wethouder zijn tot donderdag in Taiwan. Zij bezoeken verder nog de hoofdkantoren van Taiwanese bedrijven die een vestiging in Almere hebben. Ook gaan ze naar de steden Taipei en Tainan om deze steden te overtuigen naar de Floriade in Almere te komen.

Onze Ambassadeurs