Enthousiasme voor buurtmarkt Poort groot

Het liep nog niet echt storm zaterdagochtend op de nieuwe buurtmarkt in Almere Poort. Toch is het enthousiasme bij de initiatiefnemers groot. Sinds een maand heeft een aantal bewoners in de wijk een eigen buurtmarkt in het leven geroepen; elke zaterdag bij het Homerusplein.

Er zijn weinig winkels in Almere Poort en daarom hebben bewoners van de wijk besloten om zelf een markt te organiseren. Volgens Linda Staasen van de Stichting Buurtmarkt was de eerste marktdag in oktober wel de drukste. Maar toen kwamen er ook bewoners uit omliggende Almeerse wijken. Zaterdagochtend zijn er veel meer mensen uit Poort op de markt. Trots zijn ze op hun eigen markt.

Vorig jaar adviseerde een onderzoeksbureau de gemeente Almere nog om te wachten met een markt tot Poort volgebouwd is. Maar de initiatiefgroep wil niet wachten tot het zo ver is. Volgens Staasen is er nu al behoefte aan een eigen markt in Poort. Ook de standhouders zijn enthousiast over de markt. Er staat een kaasboer, je kan er groenten, fruit, vis, loempia’s en Marokkaanse hapjes halen. “Er is nog wel ruimte voor meer”, zegt Staasen. “We willen hier ook nog wel een poelier”.

Onze Ambassadeurs