Twee inbrekers gepakt, inbraakgolf mogelijk gestopt

Geschreven door Redactie

In Almere zijn deze zaterdag op twee plaatsen inbrekers aangehouden. De eerste aanhouding was in alle vroegte rond 4 uur in de Muziekwijk. Rond het middaguur werd een tweede inbreker gesnapt in dezelfde wijk. 

De inbreker die in de vroege ochtend werd gepakt is een 17-jarige Almeerder. Een buurtbewoner zag dat er ingebroken werd bij een seniorenwoning en belde de politie. Twee verdachten namen de benen. Eentje kon worden aangehouden nadat hij door een politiehond in zijn pols werd gebeten, de ander wist te ontkomen. 

Rond het middaguur werd een 26-jarige Almeerder aangehouden die op pad was met een gestolen tv. De televisie was kort daarvoor buitgemaakt bij een inbraak aan de Wessel Ilckenstraat. De politie onderzoekt of beide inbrekers betrokken zijn bij meer inbraken. 

Inbraakgolf
Volgens de politie is er sinds september een opvallende stijging te zien in het aantal inbraken in Almere, met name in seniorenwoningen. Inbrekers komen veelal binnen via een raam dat op een kiertje staat. Ook worden regelmatig sleutelkastjes opengebroken zodat de inbreker met de sleutel binnen kan.

Onze Ambassadeurs