Raad besluit tot meer woningbouw in Nobelhorst

Geschreven door Redactie

De gemeenteraad van Almere heeft donderdagavond gestemd voor meer woningbouw in Nobelhorst, vooral in Twentsekant aan de rand van de nieuwe wijk. De geplande winkels gaan ook naar Twentsekant, terwijl die eerder nog in het hart van de wijk waren bedacht.


Het college had verschillende voorstellen voor de verdere bouw aan de gemeenteraad gepresenteerd. In Nobelhorst waren minder woningen gebouwd dan eerst was gepland. Dat komt doordat er grotere kavels waren verkocht en er minder appartementencomplexen zijn gekomen. 


De PvdA wilde dat er meer woningen werden gebouwd, omdat er al een tekort aan woningen is. Een meerderheid van de raad was het daarmee eens en stemde donderdagavond in met het voorstel zo'n 4.150 woningen in Nobelhorst te bouwen. Eerder had het college een aantal van 4.050 woningen voorgesteld. 


De extra woningen komen bij de winkels in Twentsekant, aan de rand van Nobelhorst. Ook op de plaats in het centrum van Nobelhorst waar de winkels eerst zouden komen, worden woningen gebouwd.