Update over afvalinzameling Nobelhorst

Geschreven door Redactie

Op maandag 27 augustus is er een brief verzonden aan de inwoners van Nobelhorst Midden over een wijziging in het afvalinzamelingsysteem. Hier zat ook een uitnodiging bij voor een inloopavond op 10 september. Wij ontvangen diverse vragen van heel Nobelhorst over hoe de afvalinzameling is geregeld. 

Om nu al zoveel mogelijk onduidelijkheden weg te nemen leest u hieronder per buurtschap meer informatie over uw afvalinzameling. Mocht u vragen hebben, zien we u graag op 10 september.

Woont u in het gebied van de proef: Nobelhorst Midden (veld 1, 2, 3, 5 en 12)?

Na de inloopavond verandert de manier van afvalinzameling in Nobelhorst Midden. Dit betekent dat we stoppen met de afvalproef in Nobelhorst Midden.

Als u in een laagbouwwoning woont dan moet u kiezen uit twee mogelijkheden

(1) Afvalbakken bij u aan huis, waarbij restafval op afstand blijft

of

(2) Al uw afval wegbrengen op afstand.

Kiest u voor afvalbakken aan huis dan vraagt u deze aan via www.almere.nl/afvalbak

U kunt drie afvalbakken aanvragen, één voor papier, één voor bioafval en één voor PMD (Plastic, Metaal en Drankkartons).

Bioafval en PMD zijn verplicht, papier is optioneel.

Het restafval brengt u naar de voor u bekende bovengrondse containers in de buurt.

Kiest u voor optie 2, al het afval wegbrengen op afstand? Dan hoeft u niks te doen en brengt u voortaan uw afval weg naar de ondergrondse container tegenover de Werkfabriek, ten hoogte van de Marie Curiestraat.

Als u in een hoogbouw woning woont moet u rekening houden dat de bovengrondse containers vervangen worden door ondergrondse containers.

Deze komen op dezelfde plek waar nu de ondergrondse staan: tegenover de Werkfabriek, ten hoogte van de Marie Curiestraat. Verder verandert er niets.

Woont u buiten het gebied van de proef: Nobelhorst Zuid (veld 4, 6, 7 en 9) en Nobelhorst Noord (veld 8, 10 en 11)?

U kunt drie afvalbakken voor aan huis aanvragen, één voor papier, één voor bioafval en één voor PMD (Plastic, Metaal en Drankkartons).

Bioafval en PMD zijn dan verplicht, papier is optioneel.

Het restafval brengt u naar de voor u bekende bovengrondse containers in de buurt. U moet de bakken aanvragen via www.almere.nl/afvalbak.

Wees welkom op de inloopavond afval

Datum: 10 september 

Locatie:  Sterrenschool “Het Universum”,  Max Planckstraat 74-76, 1341 CA Almere

Tijdstip: 19.00 - 20:30 uur 

Bent u niet in de gelegenheid om langs te komen 10 september?

Neem dan contact met de Gemeente Almere op via het contactformulier op almere.nl/contactformulier of bel ons op 14 036. Zij zijn maandag t/m vrijdag bereikbaar van 8.30-17.00 uur. Kijk voor meer informatie over afval scheiden op almere.nl/afval

Onze Ambassadeurs