Plannen koopappartementen, huurappartementen en zorggebouw Leemwierde

Geschreven door Redactie

De Alliantie, Zorggroep Almere en de gemeente Almere organiseren op de 27 februari een inloopavond over hun plannen om woningen te bouwen in de Leemwierde. Omwonenden zijn per brief uitgenodigd voor de inloopavond.  

Terugblik op het bestemmingsplan 

In het bestemmingsplan De Laren – De Wierden uit 2015 staan een aantal mogelijke bouwlocaties in de Wierden aangegeven. Organisaties en bewoners hebben in aanloop naar dit plan meegedacht over de plekken voor woningbouw. De locaties geven mogelijkheden om het type woning te bouwen waar de buurt behoefte aan heeft. De Leemwierde is een van die locaties. De andere locaties in De Wierden, zoals het Tuinhuis aan de Kornwierde en de woningen aan de Kimwierde, zijn in de tussentijd bebouwd.  

Voorstel Leemwierde 

In het plan voor de Leemwierde is ruimte voor nieuwe sociale huurwoningen, koopwoningen en een zorggebouw. 

De apotheek en het voormalige schoolgebouw blijven. Het zorggebouw dat er nu staat, wordt gesloopt zodat er ruimte komt voor een gebouw voor mensen met een zorgvraag. Vanuit dit gebouw kan Zorggroep Almere ook hulp geven aan mensen met een kleine zorgbehoefte uit de buurt. Bijvoorbeeld ouderen die op zichzelf wonen. De sociale huurwoningen zijn voor ouderen uit de buurt die naar dit appartementengebouw kunnen doorstromen.  


Vanwege gezondheidsoverwegingen hebben wij besloten deze maand niet huis-aan-huis te bezorgen. Klik hier voor meer informatie.