Leraren krijgen mogelijk voorrang op sociale huurwoning

Geschreven door Redactie

Leraren krijgen in de toekomst mogelijk voorrang bij de toewijzing van sociale huurwoningen in Almere. De gemeente speelt met die gedachte en kijkt of het als voorwaarde kan worden opgenomen in afspraken met woningcorporaties. In de gemeente Amsterdam loopt al een vergelijkbare proef.

Door voorrang te geven aan docenten moet het basis- en middelbare scholen makkelijker worden gemaakt om geschikt personeel aan te trekken. Het vinden van betaalbare woonruimte is voor startende docenten nu soms een probleem.
Ook zorgpersoneel, agenten en brandweermensen komen in de toekomst mogelijk in aanmerking om versneld een sociale huurwoning te krijgen. 

De plannen verkeren op dit moment nog in een oriënterende fase. Mogelijk komt er later dit jaar meer duidelijkheid. Dan moet ook een inventarisatie gereed zijn waaruit blijkt hoe groot het tekort aan leraren in Almere op dit moment is. 


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?